Rode draad

De rode draden

 

De rode draden... diep verbonden met het vrouwenleven en de maan. Het zijn de draden van de Rode Tent waar we iedere nieuwe maan bij elkaar komen om de verhalen van ons leven te delen met elkaar. Regelmatig vinden er in mijn permanente rode tent verschillende soorten vrouwencirkels plaats. Soms een rode tent bijeenkomst, soms een vrouwencirkel of een viering onder de volle maan. Houdt de agenda hiervoor in de gaten.

De rode draden maken ook verbinding maken met een ander web, namelijk het web dat ik samen met Karin Persons weefde in Maantijd. Bij Maantijd, dat sinds 2018 alleen door Karin wordt gerund, kun je diverse online trainingsprogramma’s volgen, waaronder Het Pad van de Volle Maan en het Pad van het Maanritme, dat Karin en ik samen schreven, maar ook een intensief driejarig priesteressen-traject – Het Pad van de Maanmagie, dat wij samen hebben ontwikkeld en begeleiden.

Verder schreven wij samen Maanmeiden – een boekje voor jonge meisjes over de menstruatie – en Hoedster van de Rode Tent, over het houden van vrouwencirkels. Beide boekjes kun je aanschaffen via de website van Maantijd. Maantijd biedt daarnaast verschillende andere activiteiten aan.

Een andere rode draad loopt naar de Rode Tent op het Lorelei Vrouwenfestival, waarvan Karin en ik de initiatiefneemsters zijn en waar ieder jaar tientallen vrouwen komen uitblazen van de workshops; waar ze kunnen praten, huilen, lachen, uitrusten, gemasseerd worden, een kaartje kunnen trekken of gewoon even rustig een kopje thee drinken.